Piletina sa povrćem 1Piletina sa povrćem, foto: Take A Pix Media, Shutterstock

Povrće i piletina u istoj šerpi ne može da ima loš ukus na kraju. Meso je sočno, a povrće zapečeno.

Ovaj obrok se brzo sprema. Možete da ga poslužite i kao toplu salatu.

POTREBNO JE:
300 g pilećeg belog mesa,
3 šargarepe,
2 crvene paprike,
6-7 cvetova brokolija,
2 čena belog luka,
1 kašičica soli,
1/2 kašičice bibera,
1 kašičica suvog začina,
1 kašika brašna,
1/2 kašičice ljute paprike.

PRIPREMA: Isecite pileće belo meso na duguljaste trake debljine jednog centimetra. Posolite i pobiberite piletinu, prelite je sa malo ulja i ostavite kratko da upije začine. Uvaljajte pripremljenu piletinu u brašno i kratko je pecite na malo zagrejenog ulja u dubljem tiganju. Operite i očistite šargarepu i papriku, pa ih isecite na tanke štapiće. Brokoli odvojite na cvetiće, a beli luk očistite i sitno isecite. Prženo belo meso izvadite iz tiganja. Na isto ulje u kom se pekla piletina stavite prvo šargarepu, papriku i beli luk da se prže par minuta, a zatim dodajte brokoli. Začinite povrće sa soli, biberom, začinom i ljutom paprikom, dobro promešajte i nastavite dinstati oko deset minuta. Vratite piletinu u povrće, brzo promešajte i par minuta sve zajedno dinstajte da se povežu ukusi i izjednači temperatura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari