Pire i zamrzivač: Kuvar odgovara da li smete da ga zamrznete i kako ga posle koristite

Ostavite komentar


  1. Krompir
    Budući da je krompir skrobna namirnica, malo je osetljiviji na zagrevanje. Ume da sadrži spore bakterije Bacillus cereus koje se nalaze u zemljištu i čiji su toksini otporni na toplotu. Stoga je preporučljivo krompir iskoristiti unazad 24 sata, a u međuvremenu ga možete podgrejati ili čuvati u frižideru. Isto se odnosi i na za svu skrobnu hranu poput pirinča, testenine ili pasulja.

    Toksini otporni na toplotu uglavnom nastaju sporim hlađenjem hrane na sobnoj temperaturi, stoga se preporučuje što brže ohladiti pripremljenu hranu i čuvati u frižideru. Što se duže takva jela čuvaju, to je veća verovatnoća trovanja hranom. Stoga, uprkos čuvanju u frižideru, takve namirnice ima smisla potrošiti tokom jednog dana. Ostala gotova jela mogu da stoje u frižideru 2 do 3 dana. U Danasu 25/8/2013 🙂

Ostavite komentar


Život

Blagaj

Ovo je jedno od najlepših mesta na Balkanu: U Blagaj biste se mogli zaljubiti na prvi pogled

Kada vam dosade gradska gužva i silne obaveze, uvek je lepo napraviti kratki predah i organizovati putovanje na neko lepo mesto u prirodi. Tim povodom, fotograf Boris Trogrančić danas vas vodi u prelepi Blagaj, nedaleko od Mostara - mesto u koje se uvek rado vraća, zbog čega mu nije teško da skrene sa puta. U Bosni je za sobom ostavio sneg, a u Blagaju ga je dočekao dan poput proleća i toplih 17 stepeni.

Naslovna strana

6, 7. i 8. januar 2025.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.