
Nema ničeg lepšeg za nedeljni ručak od sočnog pohovanog mesa, zar ne? No, iako je ovo jelo klasik kome niko ne može da odoli, danas sa vama delimo recept za unapređenu verziju ovog jela, a to su pohovane juneće šnicle sa parmezanom i paradajz sosom.
Ovako primpremljene šnicle, koje su najpre pohovane, pa zapečene u rerni sa sirom i aromatičnim paradajz sosom pravi su raj za nepca u svakom zalogaju, a u kombinaciji sa pire krompirom, testeninom ili piribnčem predsatvaljaju pravi gurmanski obrok dostojan vikend porodičnog ručka. Detaljan recept ovaj ukusan specijalitet, koi prenosimo sa sajta Punkufer.hr, pogledajte u nastavku:
Pohovane juneće šnicle sa parmezanom
Sastojci:
- 4 juneće šnicle
- 400 g seckanog paradajza iz konzerve
- 150 g brašna
- 125 g mocarele
- 100 g rendanog parmezana
- 75 g mrvica hleba
- 2 jajeta
- 2 inćuna iz konzerve
- 1 mali luk
- 1-2 čena belog luka
- biljno ulje po želji
- so i biber po želji
- čili paprika po želji
- sveži listovi bosiljka

Priprema:
- Goveđe šnicle istucite čekićem za meso, umočite ih u jaje, pa u brašnom i konačno u prezle, pa propržite na zagrejanom ulju u tiganju.
- Pecite ih oko tri do četiri minuta sa svake strane, dok kora ne dobije lepu zlatno braon boju.
- Stavite na upijajući papir i ostavite na stranu.
- U istom tiganju prodinstajte seckani luk dok ne omekša.
- Dodajte seckani beli luk i inćune i nastavite sa dinstanjem još minut-dva.
- Zatim dodajte paradajz iz konzerve. Posolite i pobiberite, pa dodajte čili papriku ako ste ljubitelj ljute hrane. Sve zajedno krčkajte oko 20 minuta, dok se sastojci ne sjedine.
- Pred kraj kuvanja dodajte seckane listove svežeg bosiljka.
- Stavite tri četvrtine paradajz sosa u posudu za rernu, a na nju stavite pohovane goveđe odreske.
- Premažite ih ostatkom paradajz sosa.
- Na vrh dodajte rendani parmezan i mocarelu.
- Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok se sir ne otopi.
- Meso poslužite uz prilog po želji i uživajte. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.