pohovani hleb sa čokoladomFoto: Shutterstock/Stepanek Photography

Pohovani hleb sa čokoladom je savršen izbor ukoliko volite sladak doručak. Sočan i hrskav, te pun najfinije čokolade, ovako pripremljen pohovani hleb predstavlja definiciju hedonizma, koji posebno prija tokom hladnog i tmurnog jutra.

Pohovani hleb sa čokoladom ne samo da je vrlo ukusan, već će vam sigurno momentalno popraviti raspoloženje. Priprema je prilično jednostavna, i to od sastojaka koje uglavnom uvek imamo kod kuće. Stoga, ukoliko želite malo da razmazite sebe ili ugodite dragoj osobi, obavezno probajte ovaj slasni, mirisni recept, koji prenosimo sa sajta gastro.24sata.hr:

Pohovani hleb sa čokoladom

Sastojci:

  • 30 g kakao praha
  • 60 ml vode
  • 5 jaja
  • 180 ml slatke pavlake
  • 240 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice soli
  • 300 g crne čokolade
  • 8 kriški hleba
Pohovani hleb sa čokoladom - slasni, mirisni recept koji će vam popraviti dan 1
Foto: Shutterstock/Katarzyna Hurova

Postupak:

  1. Kakao rastopite u vrućoj vodi, promešajte i stavite sa strane.
  2. U plitkoj posudi umutite jaja, dodajte slatku pavlaku, mleko, šećer, ekstrakt vanile i so. Promešajte, a potom ulijte i smesu kakaa i vode.
  3. U tignaju rastopite mali komad maslaca na srednje jakoj vatri.
  4. Dve kriške hleba umočite u pripremljenu smesu, a potom stavite u zagrejan tiganj. Pecite 2-3 minuta, a zatim okrenite.
  5. Na jednu krišku stavite naseckanu tamnu čokoladu i pričekajte 1-2 minuta da se rastopi, a potom poklopite drugom kriškom i napravite slatki čokoladni sendvič. Poslužite odmah i uživajte! Prijatno!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari