Pohovani hleb sa čokoladom je savršen izbor ukoliko volite sladak doručak. Sočan i hrskav, te pun najfinije čokolade, ovako pripremljen pohovani hleb predstavlja definiciju hedonizma, koji posebno prija tokom hladnog i tmurnog jutra.
Pohovani hleb sa čokoladom ne samo da je vrlo ukusan, već će vam sigurno momentalno popraviti raspoloženje. Priprema je prilično jednostavna, i to od sastojaka koje uglavnom uvek imamo kod kuće. Stoga, ukoliko želite malo da razmazite sebe ili ugodite dragoj osobi, obavezno probajte ovaj slasni, mirisni recept, koji prenosimo sa sajta gastro.24sata.hr:
Pohovani hleb sa čokoladom
Sastojci:
- 30 g kakao praha
- 60 ml vode
- 5 jaja
- 180 ml slatke pavlake
- 240 ml mleka
- 50 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice soli
- 300 g crne čokolade
- 8 kriški hleba
Postupak:
- Kakao rastopite u vrućoj vodi, promešajte i stavite sa strane.
- U plitkoj posudi umutite jaja, dodajte slatku pavlaku, mleko, šećer, ekstrakt vanile i so. Promešajte, a potom ulijte i smesu kakaa i vode.
- U tignaju rastopite mali komad maslaca na srednje jakoj vatri.
- Dve kriške hleba umočite u pripremljenu smesu, a potom stavite u zagrejan tiganj. Pecite 2-3 minuta, a zatim okrenite.
- Na jednu krišku stavite naseckanu tamnu čokoladu i pričekajte 1-2 minuta da se rastopi, a potom poklopite drugom kriškom i napravite slatki čokoladni sendvič. Poslužite odmah i uživajte! Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.