Polpete od tikvica iz rerne: Brzi ručak bez znojenja pored vrelog ulja 1Foto: Shutterstock/Ollphotograph

Recepata za tikvice nikad dosta! A ove brze i lagane polpete od tikvica iz rerne zaista su odlično, jeftino, zdravo i ukusno rešenje za ručak.

Volimo pohovane tikvice, ali ne volimo da stojimo pored vrućeg ulja. Zato ih stavite u rernu i odmarajte ispod klime. Brze su, ukusne i odlično idu uz malo pavlake ili grčkog jogurta.

Polpete od tikvica iz rerne

Sastojci:

5 tikvica

150 g narendane gaude

150 g prezli

2 jaja

so,

biber,

čili u prahu

2 čena belog luka

Priprema:

Narendajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 20-ak minuta kako bi pustile višak tečnosti. Pomešajte ih sa 150 g narendane gaude i oko 150 g prezli. Ubacite dva jaja i začine (so, biber, čili u prahu i protisnuta dva čena belog luka). Ruke pospite s malo prezli, kašikom zagrabite smesu pa oblikujte polpete. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne postanu zlatnosmeđe. Trebaće im otprilike 25 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari