Recepata za tikvice nikad dosta! A ove brze i lagane polpete od tikvica iz rerne zaista su odlično, jeftino, zdravo i ukusno rešenje za ručak.
Volimo pohovane tikvice, ali ne volimo da stojimo pored vrućeg ulja. Zato ih stavite u rernu i odmarajte ispod klime. Brze su, ukusne i odlično idu uz malo pavlake ili grčkog jogurta.
Polpete od tikvica iz rerne
Sastojci:
5 tikvica
150 g narendane gaude
150 g prezli
2 jaja
so,
biber,
čili u prahu
2 čena belog luka
Priprema:
Narendajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 20-ak minuta kako bi pustile višak tečnosti. Pomešajte ih sa 150 g narendane gaude i oko 150 g prezli. Ubacite dva jaja i začine (so, biber, čili u prahu i protisnuta dva čena belog luka). Ruke pospite s malo prezli, kašikom zagrabite smesu pa oblikujte polpete. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne postanu zlatnosmeđe. Trebaće im otprilike 25 minuta.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.