posna kapri tortaFoto: Shutterstock/NoirChocolate

Posna Kapri torta je ukusna kremasta poslastica koja sadrži sve omiljene note ove čuvene torte u mrsnoj varijanti, kao što su vanila, čokolada i sočno crveno voće. Istina, ovaj recept je prilagođen postu, pa odatle i razlike u samom načinu pripreme, ali ono što je najvažnije – odličan ukus je tu!

Posna Kapri torta pravi se bez pečenja, što dosta ubrzava sam proces. Potrebno je samo da skuvate filove, fino ih umutite, ohladite i složite tortu, koja će, verujemo, oduševiti sve vaše goste! U nastavku pogledajte recept za osvežavajuću posnu Kapri tortu koja se topi u ustima:

Posna Kapri torta

Sastojci:

  • 600 g posnog petit keksa
  • 2 dl soka od pomorandže
  • 300 g šećera u prahu
  • 2 margarina
  • 500 g malina ili višanja
  • 3 pudinga od malina ili jagoda
  • 4 pudinga od vanile
  • 200 g posne čokolade za kuvanje
  • 300 g kristal šećera
  • 300 g posnog šlaga
Posna Kapri torta: Recept bez pečenja, a ukus toliko kremast da se topi u ustima 1
Foto: Shutterstock/NoirChocolate

Priprema:

  1. Umutite jedan margarin sa 200 g šećera u prahu i dodajte 600 g mlevenog keksa i sok od pomorandže.
  2. Oblikujte koru u plehu ili tacni za serviranje.
  3. Kristal šećer ušpinujte sa 1,5 dl vode, pa dodajte 500 g zaleđenih višanja.
  4. Razmutite 3 pudigna od maline (ili jagoda) sa 100 ml vode i 3 kašike šećera, pa dodajte u višnje ušpinovane sa šećerom.
  5. Prokuvajte malo i kada se prohladi stavite na koru.
  6. Čokoladu rastopite sa malo šećera i ulja i staviti preko prvog fila.
  7. Četiri pudinga od vanile skuvajte sa 1,200 ml vode. Kada se prohladi, dodajte prethodno umućen margarin sa 100 g šećera u prahu, pa nanesite preko čokolade.
  8. Odozgo, po želji, nanesite i šlag i ukrasite po želji. Posna Kapri torta, oduševiće vas kremastim i osvežavajućim ukusom, a ukoliko vas interesuju i druge posne torte, obavezno pogledajte i ovaj recept.

Izvor: Coolinarika

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari