Posna Kapri torta je ukusna kremasta poslastica koja sadrži sve omiljene note ove čuvene torte u mrsnoj varijanti, kao što su vanila, čokolada i sočno crveno voće. Istina, ovaj recept je prilagođen postu, pa odatle i razlike u samom načinu pripreme, ali ono što je najvažnije – odličan ukus je tu!
Posna Kapri torta pravi se bez pečenja, što dosta ubrzava sam proces. Potrebno je samo da skuvate filove, fino ih umutite, ohladite i složite tortu, koja će, verujemo, oduševiti sve vaše goste! U nastavku pogledajte recept za osvežavajuću posnu Kapri tortu koja se topi u ustima:
Posna Kapri torta
Sastojci:
- 600 g posnog petit keksa
- 2 dl soka od pomorandže
- 300 g šećera u prahu
- 2 margarina
- 500 g malina ili višanja
- 3 pudinga od malina ili jagoda
- 4 pudinga od vanile
- 200 g posne čokolade za kuvanje
- 300 g kristal šećera
- 300 g posnog šlaga
Priprema:
- Umutite jedan margarin sa 200 g šećera u prahu i dodajte 600 g mlevenog keksa i sok od pomorandže.
- Oblikujte koru u plehu ili tacni za serviranje.
- Kristal šećer ušpinujte sa 1,5 dl vode, pa dodajte 500 g zaleđenih višanja.
- Razmutite 3 pudigna od maline (ili jagoda) sa 100 ml vode i 3 kašike šećera, pa dodajte u višnje ušpinovane sa šećerom.
- Prokuvajte malo i kada se prohladi stavite na koru.
- Čokoladu rastopite sa malo šećera i ulja i staviti preko prvog fila.
- Četiri pudinga od vanile skuvajte sa 1,200 ml vode. Kada se prohladi, dodajte prethodno umućen margarin sa 100 g šećera u prahu, pa nanesite preko čokolade.
- Odozgo, po želji, nanesite i šlag i ukrasite po želji. Posna Kapri torta, oduševiće vas kremastim i osvežavajućim ukusom, a ukoliko vas interesuju i druge posne torte, obavezno pogledajte i ovaj recept.
Izvor: Coolinarika
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.