posni mafiniFoto: Shutterstock/Molenira

Posni mafini su lagana i ukusna poslastica koja se brzo priprema i koja može biti odličan doručak ili užina, naročito kada je zdravog sastava. Baš takav recept, koji je pun raznolikog ukusnog voća i osvežavajućih nota, danas delimo da vama. Verujemo da mu nećete odoleti!

Posni mafini koje vam danas preporučujemo ne sadrže jaja, ni mleko, ali to ne znači da im manjka sočnosti – naprotiv! Pripremaju se od sezonskog voća i sastojaka koje gotovo uvek imamo u kući, pa ukoliko vam se jede neki fin i zdrav slatkiš, ovi posni mafini su kao stvoreni za vas – kako za dane posta, tako i inače. Možete ih poneti na posao, fakultet ili spakovati deci za užinu, a najbolje od svega – u njihovom ukusu možete uživati bez griže savesti. Recept za posne mafine sledi u nastavku:

Posni mafini

Sastojci:

  • 1 zrela banana
  • 1 veća jabuka
  • 100 g suvih brusnica
  • 250 g brašna
  • 150 ml kisele vode
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 30 g kakao praha
  • 1 prašak za pecivo
  • narendana korica jedne pomorandže
  • cimet, po ukusu
Posni mafini: Zdrava poslastica u kojoj možete uživati bez griže savesti 1
Foto: Shutterstock/Molenira

Priprema:

  1. Uključite rernu na 180°C
  2. Jabuku i bananu oljuštite, isecite na krupnije komade, pa izblendajte.
  3. U blender dodajte ulje, šećer i kiselu vodu.
  4. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, cimet i narendanu pomorandžinu koricu.
  5. Tečne sastojke sipajte u činiju sa suvim i dobro izmešajte, pa dodajte brusnice.
  6. Po želji, možete dodati i seckanu čokoladu, orašaste plodove, malo ruma ili neki drugi omiljeni sastojak.
  7. Sipajte u podmazane kalupe za mafine ili, još bolje, u papirne korpice i pecite 15-tak minuta, dok ne dobiju finu rumenu boju.
  8. Poslužite uz kafu ili omiljeni čaj i uživajte u ovoj zdravoj i ukusnoj poslastici. Prijatno!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari