
Punjeni baget je ukusno, sočno i slasno jelo koje može biti pravo iznenađenje na vašoj prazničnoj trpezi! Iako ste verovatno navikli da ga koristite za pripremu brusketa ili za mazanje raznih nadeva i pašteta, ovako pripremljen, ovaj čuveni francuski hleb dobija posebnu dimenziju i zaslužuje svu vašu pažnju!
Punjeni baget donosi pravu rapsodiju ukusa, a priprema se vrlo jednostavno i brzo, pa će vam uspeti, čak i ukoliko niste toliko vični u kuhinji. Sočna slanina u kombinaciji sa hrskavim hlebom i kremastim otopljenim sirevima predstavlja pravi gurmanski delikates koji se može jesti kao predjelo ili glavno jelo uz neku svežu salatu.
U nastavku pogledajte recept, koji prenosimo sa sajta Index.hr:
Punjeni baget
Sastojci:
- 1 baget
- 2 jajeta
- 1 kašika pavlake
- 50 g slanine, naseckane na kockice
- 100 g gaude, narendane
- 50 g mocarele, narendane
- 1 kašičica peršuna, naseckanog
- So i biber, po ukusu

Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni C.
- Pleh za pečenje obložite pek papirom.
- Isecite vrh bageta i izdubite unutrašnjost.
- U većoj posudi umutite jaja i pavlaku. Dodajte narendanu gaudu, slaninu, peršun i začine, pa sve fino promešajte. Napunite baget i prebacite ga na pleh.
- Stavite pleh u rernu i pecite 15 minuta. Izvadite, napunite narendanom mocarelom, pa vratite u rernu na 5 minuta. Poslužite odmah. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.