punjeni bagetFoto: Shutterstock/Mironov Vladimir

Punjeni baget je ukusno, sočno i slasno jelo koje može biti pravo iznenađenje na vašoj prazničnoj trpezi! Iako ste verovatno navikli da ga koristite za pripremu brusketa ili za mazanje raznih nadeva i pašteta, ovako pripremljen, ovaj čuveni francuski hleb dobija posebnu dimenziju i zaslužuje svu vašu pažnju!

Punjeni baget donosi pravu rapsodiju ukusa, a priprema se vrlo jednostavno i brzo, pa će vam uspeti, čak i ukoliko niste toliko vični u kuhinji. Sočna slanina u kombinaciji sa hrskavim hlebom i kremastim otopljenim sirevima predstavlja pravi gurmanski delikates koji se može jesti kao predjelo ili glavno jelo uz neku svežu salatu.

U nastavku pogledajte recept, koji prenosimo sa sajta Index.hr:

Punjeni baget

Sastojci:

  • 1 baget
  • 2 jajeta
  • 1 kašika pavlake
  • 50 g slanine, naseckane na kockice
  • 100 g gaude, narendane
  • 50 g mocarele, narendane
  • 1 kašičica peršuna, naseckanog
  • So i biber, po ukusu
Punjeni baget: Preukusno praznično jelo gotovo za 20 minuta, a uspeće vam čak i ako ste potpuni amater u kuhinji 1
Foto: Shutterstock/Mironov Vladimir

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni C.
  2. Pleh za pečenje obložite pek papirom.
  3. Isecite vrh bageta i izdubite unutrašnjost.
  4. U većoj posudi umutite jaja i pavlaku. Dodajte narendanu gaudu, slaninu, peršun i začine, pa sve fino promešajte. Napunite baget i prebacite ga na pleh.
  5. Stavite pleh u rernu i pecite 15 minuta. Izvadite, napunite narendanom mocarelom, pa vratite u rernu na 5 minuta. Poslužite odmah. Prijatno!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari