Proja sa spanaćem (recept)

Okusi svet - svake nedelje na portalu Danasa

Ostavite komentar


  1. Ooo ovo je bomba, volim ovakve recepte gde ima masti i masnog sira i kajmaka , boooomba , ulazi u moju svesku . A evo Vama jedan recept za dobru strudlu .Ispašće tru jufke ili štruce, treba: 1 paketić svežeg kvasca, 3 kašike šećera , malo soli, malo brašna, malo mlakog mleka ,ovo je potkvas . Za testo treba: 250 ml mleka, potkvas, 1 puna varjača masti i 1 kg brašna. Testo izraditi i ostaviti da odstoji 1 sat. Nadošlo testo podelti na tri dela i oblikovati ga u jufke pa ih ostavit da se odmore. Za fil treba: 200 gr. masti koju treba umutiti mikserom , a posebno pomešati 300 gr. mlevenih oraha i 300 gr. šećera .
    Odmorene jufke rukom ili okalgijom istanjiti u oblik pravougaonika debljine 5 mm, duža strana da bude kao dužina pleha. Svaku tako oblikovanu jufku premazati sa umućenom mašću , na svaku ide 70 gr masti . Zatim svaku jufku posuti mešavinom oraha i šećera , ide oko 200 gr. po jufki. Ovako pripremljenu jufku uviti u rolat i staviti u podmazan pleh . Odozgo sve jufke premazati sa mašću , može i zejtinom , ostaviti ih da se odmaraju u plehu još pola sata a tek tada se premažu žumancetom i stavljaju u zagrejanu rernu i peku 30 minuta. Bujrum gospodjo Lacarak , danas je nedelja ako je napravite imate nesto ili za dorućak ili za večeru ili kao slatkiš posle ručka za makar pola nedelje .

  2. Vasa proja moze bti uz paradajz salatu kompletan obrok . Bas je dobra i bogata.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. i 24. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.