Proja – sočna i meka kao duša

Ostavite komentar


  1. Mislim da ne postoji ni ružan ni neukusna proja sve su naše proje fantastične , ali meni je najlepša ona najprostija od brašna sa vodenice i to brašno da bude od kukuruza zvanog osmak. Takva proja sa takvim brašnom se pravi samo sa vodom i malo soli , umeša se testo koje koje prolazi kroz prste dok se meša , oblikuje se u loptu i stavi u podmazan pleh, ododzgo se prstima prtisne da se lepo arsporedi testo po celom plehu , pa se odozgo zareže nožem kao recimo što izgleda baklava i stavi u vruću rernu da se ispeče . Ide uz sve i sama se može može jesti bez ičega , mora se žvakati što je dobro za creva , jer danas ljudi brzo jedu misleći da creva imaju zube , a najbolje ide uz sarme, svadbarski kupus, ribanac i slično .
    Dobro je što ako naidjete kod seljaka na takvo brašno možete kupiti više i držati u zamrzivaču i uvek kada vam dodju gosti možete makar to napraviti , svi vole svaku proju ali ova je najednostavnija i jako je ukusna i svakoga će podsetiti na gurmanluk iako nema ni sarmi, ni podvarka sa kolenicama ali se može servirati sa krišakam dobrog sira i kajmaka naravno uz dobru rakijicu .

  2. @Cicka
    Tako je.Takvu proju su u stara,dobra,davno prošla vremena,majke stavljale deci u šarenicu kad pođu u školu i komad slanine.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. i 24. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.