Neka mi neko objasni zašto sam ko klinka obrtala oči od same pomisli na ovo jelo, kad unutra ide sve što obožavam!
:
- batak sa karabatakom
- veza zeleni
- 3 kašike brašna (stavila sam jednu speltinog i dve pšeničnog)
- 1dl ulja
- 3 čena belog luka
- vegeta
- biber
:
Skuvajte klasičnu pileću supu. Meso izvadite, očistite od kože i kostiju i iscepkajte ga na vlakna.
U drugoj šerpi, na ulju propržite sitno iseckani beli luk i brašno. Pazite da vam luk ne zagori, ne radite ovo na previsokoj temperaturi.
Kada se brašno proprži, dodajte kutlaču po kutlaču bistre supe, neprekidno mešajući. Ne paničite! Ok je da se brašno zgusne na prvu, razrediće se mešanjem. Dodajte supe onoliko koliko je potrebno da dobijete gustinu sosa. Zatim dodajte meso i svež sitno seckani peršun i celer. Pred kraj dodajte biber, još malo vegete ukoliko je potrebno, a ako ste kao ja ovisnik o belom luku, dodajte i pola kašičice praha. To je sve!
Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković. i na Instagram profilu @kokodbake
Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs
Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.
U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.