Brza torta koju možete praviti i leti i zimi. Ne peče se, brzo se priprema, a sastojke možete prilagoditi svom ukusu.
Umesto badema, možete koristiti neke druge orašaste plodove ili ih jednostavno zameniti mlevenim keksom…
Brza torta, sastojci:
Kora:
- 1 kašika putera
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 banana
- 100 g mlevenih badema
- 100 g mlevenog keksa
Fil 1:
- 100 g crne čokolade
- 1 dl+2 dl slatke pavlake
- 3 kašike šećera u prahu
Fil 2:
- 2 dl slatke pavlake
- 1-2 kašike šećera u prahu
- 50 g mlevenih badema
Brza torta, priprema:
Za koru sjedinite maslac i šećer u prahu. Potom dodajte sitno iseckanu bananu, izgnječite viljuškom, pa umešajte bademe i keks.
Sjedinite sve sastojke. Smesu rasporedite u kalup prečnika cca 18 cm. Za fil 1 istopite čokoladu i 1 dl slatke pavlake.
2 dl slatke pavlake umitete sa šećerom u prahu. Kada se čokoladni fil ohladi, sjedinite ga sa umućenom slatkom pavlakom. Premažite preko kore.
Za fil 2 čvrsto umutite slatku pavlaku i dodajte bademe (u ovaj fil možete umešati voće po izboru). Premažite preko fila 1. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Dekorišite je sezonskim voćem i listićima badema.
Ukoliko koristite zaslađenu slatku pavlaku (šlag krem) nema potrebe dodavati šećer. Umesto tečnog šlaga, slatke pavlake, možete koristiti šlag u prahu.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.