Nedavno mi je @parmebgd dao recept za pire sa dižon senfom. Inspirisao me je da patentiram giros sa pireom, i evo ga!
Volim pomfrit u girosu, ali me oduvek nervira što mi zbog njega sve curi do lakata!
Sve domaće! Nisam želela da skrnavim patent kupljenim tortiljama, već sam sama mesila. Recept sam davno zapisala, otkrio ga je neki grčki šef, evo ubijte ako znam kako se lik zove.
Najtanje moguće šnicle od svinjske plećke, istucane, začinjene nekom mojom giros mešavinom začina, odležale u maslinovom ulju skoro 24h. Potrebno je da pre pečenja šnicle budu na sobnoj temperaturi.
Pečene u rerni, tvrdo stisnute jedna na drugu.
Pire sa puterom, dižon senfom, malo soli i vrlo malo kumina.
Tzatziki standard. Beli luk, grčki jogurt, krastavac, mirođija sveža i suva. So po ukusu, maaalo maslinovog ulja.
Tortilje od belog brašna T500, suvog kvasca, mleka, sušenog bosiljka, soli i malo maslinovog ulja, pečene na tiganju, meke ko duša.
Što se mera tiče, potrebno vam je 500g brašna, malo maslinovog ulja, kesica suvog kvasca i 250ml mleka.
Treba da se zamesi meko testo koje se ne lepi.
Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake
Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs
Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.
U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.