Pre nego što vam kažem šta je na slici, zamolila bih sve čuvare gastronomske tradicije da me ne optuže za jeres zbog skrnavljenja recepta za predivnost zvanu BELMUŽ! 💕
Ovo je tradicionalno staroplaninsko pastirsko jelo koje je pre nekoliko godina našlo svoje mesto na listi nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije.
Sprema se od samo dva sastojka. Od mladog sira i kukuruznog brašna. Po pravilu ga sprema muška ruka.
U nedostatku muške ruke, a i nemogućnosti da konzumiram brašno, napravila sam, da prostite
❤ Keto belmuž❤
Sastojci:
- 150g brašna od karfiola (recept je ispod Keto pizze na mom profilu)
- 100g fete
- 100g sitnog mladog kravljeg sira
- kašika mlevenog lana
- ulje
- beli luk u prahu, so
Priprema:
Karfiol propržite na ulju dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte malo soli, promešajte, a zatim dodajte usitnjenu fetu, kravlji sir, beli luk u prahu i mleveni lan. Počnite sa neprekidnim mešanjem. Temperatura treba da je umerena. Jelo je gotovo kada masnoća počne da se odvaja, a belmuž počne da dobija loptičast izgled.
Prijatno! ❤❤❤
Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake
Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs
Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.
U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.