Keto pasta nije lagana, ali čini da postanete lagani kad ste na ovom režimu ishrane.
U tom smislu, trebalo bi da jesam odgovorila na zadatak iz ovonedeljne igrice koju je osmislila @pecatzivota
Domaćin ovog kruga je @marinabodyfit i recept za njenu laganu pastu imate među slikama.
Ja sam to uradila ovako.
Sastojci:
- 150g mocarele
- 1 žumance prepeličjeg jajeta
- malo kurkume
- 1 čen belog luka
- 1 parče slaninice
- 1 svež paradajz
- 1 kašika susama
- 1 kašika golice
- začini po ukusu
Priprema:
Sitno seckanu slaninicu u beli luk propržite na teflonskom tiganju, dok slaninica ne postane skroz krckava. Dodajte oljušteni paradajz iseckan na kocke i pržite dok višak vode ne ispari. Dodajte začine po ukusu (so, biber, origano) a pred sam kraj, ubacite pečeni susam i golicu.
Susam i golicu pečete na umerenoj temperaturi i suvom tiganju dok ne promene boju.
Otopite mocarelu, a zatim je promešajte sa kurkumom da promeni boju. Dodajte žumance i sve dobro sjedinite. „Testo“ od mocarele rastanjite oklagijom na željenu debljinu, između dva papira za pečenje. Ostavite da se malo prohladi, a zatim secite na trake, kao taljatele.
Složite pastu na tanjir, stavite preko prohlađeni sos, posipajte dodatno susamom i golicom i ukrasite prepeličjim jajetom prženim na oko.
Prijatno!
Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake
Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs
Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.
U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.