Recept: Krekeri sa pivom 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Još jedan recept iz foldera “nikakva nauka”. Lako se sprema, a svi ih vole. Sipkavi, sjajni uz jogurt i mazalice.

Uz malo truda imate grickalice koje su zdravije od bilo kojih kupovnih, a ukusne. Posne su, tako da možete da ih krckate svaki dan.

I ovde možete da se poigrate sa začinima i bojama. Za mlade mame, ovo je pravi način da dete naučite da gricka nešto zdravije od smokija i čipsa. Ne brinite zbog piva, alkohol svakako ispari, ostane samo predivna aroma.

Recept: Krekeri sa pivom 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Sastojci:

  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja piva
  • 1 prašak za pecivo
  • malo soli
  • puna kašika susama
  • puna kašika suncokreta (koristila sam pečeni)
  • šaka kikirikija
  • speltino, ovseno i heljdino brašno
  • aleva paprika, kurkuma

Priprema:

Pomešajte pivo i ulje i dodajte so i prašak za pecivo. Dodajte semenke i kikiriki koji ste prethodno usitnili u čoperu. Ne samleli – usitnili! Količina brašna je individualna, jer svako zdravo brašno drugačije upija.

Napravite svoju mešavinu. Kod mene je dominiralo speltino, ali sam doglavila sa ovsenim i heljdinim. Vi koristite koje god želite. Dodajte brašno postepeno, dok ne dobijete kompaktno testo koje se lepo oblikuje i ne lepi za ruke.

Recept: Krekeri sa pivom 3
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Podelite smesu na tri dela. Jedan deo ostaje natural, u drugi dodajte kašiku aleve paprike, a u treći kurkumu, kako biste dobili tri različite boje.

Razvucite testo debljine 0.5cm, i vadite željene oblike. Ako vas mrzi da se mlatite, isecite štapiće. Pecite dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Tek kada sam ispekla, palo mi je na pamet da “aljkavo” pomešam testa, da se u jednom krekeru vide sve tri boje. Neka neko proba i tako, pa mi javite kako je ispalo.

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković   i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari