Recept: Kubizam u ekonomizmu 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Domaća kuhinja vam pruža beskrajne mogućnosti da sa malo novca pripremate preukusna čuda!

Što bi moja mama rekla: „Lako ćeš da napraviš loptu od kaputa. Umetnost je napraviti kaput od lopte!“

Od ovog jela, nahranila sam dvoje ješnih ljudi, a unutra su namirnice u vrednosti od 255 dinara! To mu dođe malo više od 2 eura, a priznaćete da izgleda kao da košta bar 10! Zato ekonomizam!

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 manje tikvice
  • 300g svinjske plećke
  • 100g slanine
  • so, vegeta, biber (zanemarljivo)

Sve namirnice isecite na kockice (odatle kubizam). Na suvom teflonskom tiganju ispržite slaninu, tako da postane skroz krckava.

Recept: Kubizam u ekonomizmu 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Izvadite na tanjir, pa u masnoći propržite crni luk na umerenoj temperaturi, želite tu slatkoću sporog kuvanja. Dodajte so i biber. Kada se luk uprži, dodajte kockice mesa. Poklopite na kratko, da meso pusti svoje sokove i masnoću, a onda otklopite. Kada je meso porumenelo, a voda isparila, dodajte kockice tikvica.

Savetujem vam da tikvice ne obrađujete previše, ne treba da se raspadaju. Dodajte još malo soli ukoliko je potrebno, promešajte i ubacite prženu slaninicu, da se dogreje.

Parče kartona sam umotala u aluminijumsku foliju i napravila modlicu pomoću koje sam na tanjiru formirala kocku.

Čeri je iz moje bašte, bosiljak isto! Nula troškova za dekoraciju!

Jelo je #keto friendly!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“  Isidore Smiljković  i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari