Nemate pojma koliko bih volela da tart pravim od žitarica, ko svi normalni ljudi! Patim za brašnom i tim predivnim osećajem kad ti zubi lome sipkavo testo.
Ali, ako mislim da uđem u svoju letnju garderobu, moram da se ostavim svih mogućih brašna, bar dok ne uspem da se uvučem u svoju omiljenu haljinu.
Meni je važno da ono što jedem, a poklapa se sa dijetalnim režimom, liči na nedijetalnu hranu. Tako nekako lakše prebrodim krizu. Vi, srećnici, koji niste na dijeti, ovaj tart bez problema možete da jedete uz hleb! I da znate da vam zavidim jako!
Sastojci:
- 200g mlevenog roštilj mesa
- 2 jaja
- šaka seckanih perca mladog crnog luka
- pola kašičice praška za pecivo
- 100g sitnog kravljeg sira
- tucana ljuta paprika i malo parmezana za dekoraciju
Priprema:
U odgovarajući sud tanko razvucite mleveno roštilj meso, i blago podignite ivice. Stavite sud na pečenje u rernu zagrejanu na 220°. Umutite mikserom jedno celo jaje i jedan belanac mikserom, pa dodajte prašak za pecivo i sir. Nastavite sa mućenjem dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Dodajte sitno seckani mladi crni luk, pa sve pomešajte kašikom. Kada mleveno meso porumeni, nanesite ravnomerno smesu od jaja i sira, pa vratite na pečenje. Nakon 10 minuta, premažite žumancetom, pospite tucanom ljutom paprikom i vratite u rernu na nekoliko minuta. Izvucite tart na tanjir i posipajte parmezanom.
Uz ovo jelo vam se idealno slaže salata od mladog crnog luka. Operite ljuk, iseckajte ga na krupno, dodajte soli po ukusu, malo tucane ljute paprike (ako volite ljuto), ulje i vinsko sirće. Sve dobro promešajte.
Prijatno! ❤
Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“ Isidore Smiljković i na Instagram profilu @kokodbake
Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs
Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.
U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.