Recept: Nanine pogačice sa sirom

Isidora i list Danas tradiciju čuvaju i svakog petka za vas jela ko kod bake kuvaju

Ostavite komentar


  1. Obavezno moraju da odmore u plehu 15 min inače se neće dići koliko treba.Testo mirovanjem fermentira i posle se diže.Ovo je izuzetno koktel pecivo.

    1. Evo jednog slicnog, ali jos lakseg recepta koji se lako pamti:

      Bez obzira koliku kolicinu hocete da napravite, uvek idu 3 sastojka koja su u istoj razmeri, za najmanju kolicinu ide:
      250gr Margarina
      250gr Feta sira
      250gr Brasna
      Ne ide ni kvasac ni prasak za pecivo 🙂
      Najbolje je zamesiti uvece i da celu noc odstoji u frizideru. Dodatak na predhodni komentar od Lir Bg, nije samo da testo fermentira, margarin je taj koji daje „izlistavanje“ i dizanje pogacice.
      Sutra dan ga razvucete oklagijom debljine prsta. Ne sme da bude mnogo tanko, da bi imalo mesta da se lista kao zu zu…casicom za rakiju ili koji god hocete oblik istisnete pogacice..premazete jajetom, posujete sa cime volite…u rernu na 200, ili zavisi kako vama radi rarna, i samo prtite da vam ne pregore.

      Ako ih pokrijete kad se ohlade ili stavite u kesu, mozete ih jesti nekoliko dana..odlice su i za put 🙂

Ostavite komentar


Život

bademovo mleko

Bademovo mleko – recept za početnike

Bademovo mleko je biljna alternativa za mleko, koja u poslednje vreme postaje sve popularnija i kod nas, naročito među veganima. Zbog visoke nutritivne vrednosti badema, ovaj napitak vrlo je zdrav, a uz to može biti odlična izbor za sve one koji su alergični na laktozu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.