Recept nedelje: Bakin kolač 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Bakin kolač ili galete? Kako nazivate ovu poslasticu? Sa čim je najčešće služite – sa šlagom, čokoladom, voćem?

Bakin kolač, sastojci:

  • 2 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 čaša jogurta (180 g)
  • kora i sok od pola limuna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 250 g mekog brašna
Recept nedelje: Bakin kolač 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Još je potrebno:

  • 1 kesica šlaga
  • sveže voće, džem ili voćni preliv po izboru

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, potom dodajte sve ostale sastojke i sve lepo sjedinite.

Ostavite smesu da odstoji 15-tak minuta.

Aparat za bakin kolač zagrejte na srednju temperaturu i sipajte po jednu, ne punu, kutlaču.

Pecite oko pet minuta.

Dužina pečenja i temperatura svakako zavise od vašeg aparata.

Predlog za serviranje:

Umutite kesicu šlaga prema uputstvu sa pakovanja.

Bakin kolač premažite šlagom i poređajte voće po izboru – kolač, šlag, voće ili preliv, kolač šlag voće…

Podrazumeva se da ovu poslasticu možete poslužiti sa čim želite.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari