Bećar paprikaš (sataraš) svako priprema na svoj način. Osnovni sastojci su: crni luk, paprika i paradajz. Ovo popularno i tradicionalno jelo možete obogatiti raznim sastojcima. Evo jednog predloga.
Bećar paprikaš, sastojci:
3 kašike ulja
1 srednja glavica crnog luka, isečena na kolutove
2 paprike babure, isečene na kockice
4 veća šampinjona, isečena na kriške
4 srednja paradajza, oljuštena i isečena na manje komade
1/2 šolje kukuruza šećerca
po ukusu: so, biber i bosiljak.
Priprema: Na vrelom ulju propržite crni luk dok ne porumeni. Potom dodajte paprike i šampinjone. Pržite uz neprekidno mešanje 2-3 minuta. Dodajte paradajz i kukuruz. Začinite po ukusu. Kuvajte još oko 5 minuta na srednjoj temperaturi.
Bećar možete kuvati i duže u zavisnosti od toga da li volite mekše povrće. Količine sastojaka prilagodite ukusu, mere su date okvirno
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.