Bela pita je napravljena od pirinčanog brašna. Tekstura je drugačija u odnosu na pite koje se prave sa kukuruznim brašnom.
Ukoliko ste na bezglutenskoj ishrani, ova pita je odličan izbor.
Bela pita, sastojci:
- 2 belanceta
- 1/2 kašičice soli
- 250 ml jogurta
- 50 ml vode
- 2 kašike ulja
- 200 g pirinčanog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g izmrvljenog starijeg sira
Priprema:
Belanaca uz dodatak soli umutite u čvrst sneg. Dodajte ostale sastojke i izmešajte.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama (birajte one koje se ne lepe, ima ih u većim marketima, bele boje su).
Sipajte smesu, po 1 punu kašiku.
Od ove količine, dobila sam deset komada.
Po površini sam poređala komadiće mladog sira i posula mešavinom začina – mešavina bibera, limunove korice i belog luka.
Ali završnica nije obavezna.
Modlu stavite u hladnu rernu i uključite je na 180-200 stepeni.
Kada se ugreje, pecite 20-25 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne.
Napomene:
Pita je napravljena po ideji sa interneta. Pita ne mora da bude bela, možete koristiti cela jaja.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.