Čia puding u novom krugu zajedničkog obroka. Količina je za jednu veliku ili dve manje porcije.
Čia puding, sastojci:
- 50 ml čia semenki (cca 45 g)
- 250 ml bademovog mleka
- 1-2 kašike meda
- 1 kašika kakao praha
začini po ukusu: vanila, cimet, korica limuna…
Za krem/sloj od malina:
- 150 g malina
- 2 kašike bademovog proteina/bademovog brašna
- 1-2 kašike meda
Priprema:
Sjedinite sve sastojke za puding u činiji i ostavite da odstoji u frižideru 1-2 sata.
Kada se zgusne, po potrebi dodajte još mleka.
Za sloj sa malinama izgnječite maline, dodajte med i bademovo brašno.
Ukoliko iz nekog razloga ne volite sveže voće, izgnječene maline prokuvajte par minuta, ohladite i umešajte ostale sastojke.
Količina bademovog brašna zavisi od toga koliko su maline sočne kao i koliko čvrst krem želite.
Mere su prilagodljive. Preko pudinga stavite sloj sa malinama i dekorišite svežim malinama.
Po ukusu, možete preliti medom. Posebno mi se dopada sloj sa malinama.
On nije bio po receptu, ja sam ga dodala i nisam se pokajala.
Napomene:
U nedostatku bademovog mleka, možete koristiti vodu i 1 kašiku bademovog proteina.
Podrazumeva se da možete koristiti bilo koji protein/brašno od orašastih plodova.
Količinu meda, prilagodite ukusu. Začini su takođe po ukusu. Takođe i gustina pudinga.
Ako je čia puding gust za vaš ukus kada odstoji, dodajte još mleka.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.