Čokoladne bombice za ljubitelje čokolade, oraha i ruma pravi užitak. Brzo se pripremaju.
Pa, ukoliko imate iznenadne goste ili nemate dovoljno vremena da napravite poslasticu za vaše slavlje, preporučujem naredni recept.
- 200 g crne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike šećera
- 150 g mlevenih oraha
- ekstrakt ruma, nekoliko kapi
Čokoladne bombice, priprema:
Čokoladu izlomite na sitnije komade, stavite u šerpicu i ringlu uključite na nisku temperaturu.
Pavlaku dodajte postepeno i mešajte dok se čokolada lepo ne otopi.
Umešajte šećer i vanilin šećer.
Dodajte orahe i rum.
Sjedinite sve sastojke i ostavite smesu da se ohladi u frižideru oko pola sata.Oblikujte bombice i valjajte ih u kakao prah, mlevene orahe, keks ili umačite u istopljenu čokoladu.Umesto oraha možete koristiti nek drug orašaste plodove po izboru i/ili mleveni keks.
Pravila sam i sa mlečnom čokoladom sa pečenim lešnicima i melvenom plazmom.
Količine su bile odokativne, a ukus fenomenalan.
U svakom slučaju, ne možete da pogrešite.
Kada smesu stavite da se stegne, videćete da li je potrebno dodati još suve mase.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.