Recepata za sitne kolače nikada dosta, a posebno onih koji su vrlo jednostavni za pripremu. Još jedne čokoladne bombice u nizu.
Čokoladne bombice, sastojci:
- 250 g mlevenog keksa
- 75 g šećera u prahu
- 125 ml soka od pomoradže i rendana korica ( ili 125 ml jače crne kafe, ohlađene)
- 150 g istopljene crne čokolade
- 2 kašike ruma
Za završnicu:
- Kako prah, istopljena čokolada, mleveni orašasti plodovi…
Čokoladne bombice, priprema:
Izmešajte mleveni keks i šećer u prahu. Dodajte sok i koricu (ili kafu), istopljenu čokoladu i rum.
Sjedinite sve sastojke.
Bombice možete oblikovati odmah ili kada se smesa malo stegne. Meni je lakše da oblikujem odmah.
Ukoliko vam se učini da je potrebno, dodajte još malo soka ili kafe. Bombice po želji uvaljate ili umačite u istopljenu čokoladu.
Ukoliko se odlučite za čokoladu, pre umakanja, bombice stavite na desetak minuta u zamrzivač.
Napomene:
Što se tiče tečnosti za povezivanje smese, možete koristiti ono što volite.
Nije obavezna kafa ili sok od pomorandže. Možete koristiti npr. mleko.
Ukoliko ne volite rum, zamenite ga istom količinom tečnosti koji ste koristili u pripremi.
Sve može i ne mora.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.