Još jedan recept za čokoladne mafine. U ovom slučaju u kombinaciji sa bobičastim voćem.
Čokoladni mafini, sastojci:
- 2 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 2 šolje brašna
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašike kakao praha
- 1 kesica vanilin šećera (plus začini po ukusu)
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 šolja bobičastog voća (ili po potrebi)
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
- *šolja je od 2 dl
Čokoladni mafini, priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa redom dodajte sve ostale sastojke osim voća i umutite.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte smesu okvirno do 2/3 korpice, poređajte voće i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Čačkalica test za proveru da li je biskvit pečen.
Čokoladu istopite na niskoj temperaturi uz dodatak ulja.
Istopljenom čokoladom prelijte mafine i dekorišite po želji – orašastim plodovima, voćem ili keksom.
Napomene:
Pored vanilin šećera u biskvit možete dodati rendane korice citrusa, cimet, začin za medenjake ili već nešto po vašem izboru.
Kolač možete peći i u običnom plehu, nije obavezna modla za mafine.
U tom slučaju možete koristiti pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm.
Fotografije sa bloga Domaćica za vas
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.