Recept nedelje: Čokoladni mafini 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Još jedan recept za čokoladne mafine. U ovom slučaju u kombinaciji sa bobičastim voćem.

Čokoladni mafini, sastojci:

Recept nedelje: Čokoladni mafini 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas
  • 2 jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 2 šolje brašna
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kesica vanilin šećera (plus začini po ukusu)
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 šolja bobičastog voća (ili po potrebi)

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • *šolja je od 2 dl
Recept nedelje: Čokoladni mafini 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Čokoladni mafini, priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom, pa redom dodajte sve ostale sastojke osim voća i umutite.

Modlu za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte smesu okvirno do 2/3 korpice, poređajte voće i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Čačkalica test za proveru da li je biskvit pečen.

Čokoladu istopite na niskoj temperaturi uz dodatak ulja.

Istopljenom čokoladom prelijte mafine i dekorišite po želji – orašastim plodovima, voćem ili keksom.

Napomene:

Pored vanilin šećera u biskvit možete dodati rendane korice citrusa, cimet, začin za medenjake ili već nešto po vašem izboru.

Kolač možete peći i u običnom plehu, nije obavezna modla za mafine.

U tom slučaju možete koristiti pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm.

Recept nedelje: Čokoladni mafini 4Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari