Čorba od karfiola i brokolija je lagana i jednostavna za pripremu.
Možete je napraviti i samo od karfiola ili samo od brokolija. Sve po želji i ukusu.
Čorba od karfiola i brokolija, sastojci:
- 300 g karfiola
- 300 g brokolija
- začini po ukusu: so, biber, peršunov list, beli luk…
- 40 g rendanog parmezana
Čorba od karfiola i brokolija, priprema:
Karfiol i brokoli operite, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne, sipajte začine po ukusu i kuvajte dok ne omekšaju.
Ja sam za ovu čorbu karfiol izgnječila gnječilicom za krompir, a brokoli sam iskidala na manje cvetiće.
Po potrebi dodajte još vode u zavisnosti od željene gustine.
Korigujte ukus dodavanjem još začina.
Kada čorba provri, umešajte parmezan i dodajte svež peršunov list po želji.
Napomene:
Čorba od karfiola i brokolija se može obogatiti neutralom pavlakom, kiselom pavlakom ili nečim trećim po izboru.
Može plavi sir, krem sir – sve što volite i imate.
Količine povrća su okvirne, prilagodite ih potrebama. Još jedan zajednički obrok u kom smo pripremali jela po Sanjinim receptima.
U pitanju je keto čorbica od brokolija, ali moja je potpuno drugačija. Prilagodila sam je svom ukusu.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.