Recept nedelje: Čorba od karfiola i brokolija 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Čorba od karfiola i brokolija je lagana i jednostavna za pripremu.

Možete je napraviti i samo od karfiola ili samo od brokolija. Sve po želji i ukusu.

 Čorba od karfiola i brokolija, sastojci:

Recept nedelje: Čorba od karfiola i brokolija 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas
  • 300 g karfiola
  • 300 g brokolija
  • začini po ukusu: so, biber, peršunov list, beli luk…
  • 40 g rendanog parmezana

Čorba od karfiola i brokolija, priprema:               

Karfiol i brokoli operite, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne, sipajte začine po ukusu i kuvajte dok ne omekšaju.

Ja sam za ovu čorbu karfiol izgnječila gnječilicom za krompir, a brokoli  sam iskidala na manje cvetiće.

Po potrebi dodajte još vode u zavisnosti od željene gustine.

Korigujte ukus dodavanjem još začina.

Kada čorba provri, umešajte parmezan i dodajte svež peršunov list po želji.

Napomene:

Čorba od karfiola i brokolija se može obogatiti neutralom pavlakom, kiselom pavlakom ili nečim trećim po izboru.

Recept nedelje: Čorba od karfiola i brokolija 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Može plavi sir, krem sir – sve što volite i imate.

Količine povrća su okvirne, prilagodite ih potrebama. Još jedan zajednički obrok u kom smo pripremali jela po Sanjinim receptima.

U pitanju je keto čorbica od brokolija, ali moja je potpuno drugačija. Prilagodila sam je svom ukusu.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari