Ova čorbica je vrlo jednostavna za pripremu-ukusna je i hranljiva. Takođe i posna.
Neophodni sastojci:
2 kašike ulja po izboru
1 srednja šargarepa
1 srednji zelen
4 kašike prosa
po ukusu: so, biber, kurkuma, peršunov list…
Priprema: Šargarepu i zelen očistiti i izrendati. Potom propržiti kratko na ulju, pa sipati opran proso i oko 1 l vode. Čorbu kuvati desetak minuta, dodati, po potrebi i ukusu, još vode, začiniti i kuvati još koji minut. Prilikom služenja, čorbu posuti peršunovim listom.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.