Dobri stari i omiljeni čupavci. Ništa ja tu ne bih menjala.
Čupavci, sastojci:
Biskvit:
- 3 jajeta
- 220 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 120 ml ulja
- 300 g oštrog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 dl mleka
Fil:
- 100 g čokolade
- 6 kašika šećera
- 3 dl mleka
- 100g margarina/maslaca
- 100 g kokosovog brašna
Čupavci, priprema:
Za biskvit umutite jaja sa šećerom, pa dodajte sve ostale navedene sastojke i sjedinite smesu.
Biskvit pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni u plehu okvirnih dimenzija 20*30 koji ste obložili papirom za pečenje (skroz sam lenja po pitanju mazanja i pranja plehova i uvek koristim papir za pečenje.
Potrebno je oko pola sata da se biskvit ispeče. Čačkalica test za proveru. Za fil istopite čokoladu i šećer uz postepeno dodavanje mleka.
Fil treba da vri nekoliko minuta. U fil dodajte margarin/maslac i mešajte dok se otopi. Prohladite biskvit i fil. Biskvit isecite na komade željene veličine. Ja sam isekla 36 kocki (9*4),
Kocke umačite u fil, pa uvaljajte u kokos. I to je to. Čupavci se mogu jesti odmah.
Ako vas ne mrzi, pre sečenja na kocke, testo možete preseći na pola i dobiti dve kore. Premažite filom, vratite gornju koru, pa secite kocke. Tako ćete dobiti „filovane“ čupavce.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.