Recept nedelje: Domaći keks - rum, kokos, čokolada 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Domaći keks, zašto da ne?! A još kada su u pitanju: rum, kokos i čokolada, užitak je kompletan.

Sastojci:

130 g maslaca ili margarina;

130 g šećera;

1 jaje;

30 g kokosa;

50 g rendane čokolade;

235 g brašna;

prstohvat praška za pecivo;

2 kašike ruma;

po potrebi brašno za razvijanje testa

Recept nedelje: Domaći keks - rum, kokos, čokolada 2

Priprema:

Prvo izrendajte čokoladu što sitnije kako bi se tokom mešenja lepo sjedinila sa ostalim sastojcima. Penasto umutite šećer, maslac/margarin i jaje. Dodajte sve ostale sastojke i umesite glatko testo. Upakujte ga u kesu i ostavite da se odmara u frižideru pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo debljine 5 mm. Modlicama secite željene oblike. Keks ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ga 12 minuta na 170 stepeni u zagrejanoj rerni.

Recept nedelje: Domaći keks - rum, kokos, čokolada 3

Napomena:

Ukoliko volite slabije pečene keksiće, pecite ih 10 minuta. Ako želite da vaši keksići budu hrskavi i kada se ohlade, pecite ih 14 minuta.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari