Domaći keks, zašto da ne?! A još kada su u pitanju: rum, kokos i čokolada, užitak je kompletan.
Sastojci:
130 g maslaca ili margarina;
130 g šećera;
1 jaje;
30 g kokosa;
50 g rendane čokolade;
235 g brašna;
prstohvat praška za pecivo;
2 kašike ruma;
po potrebi brašno za razvijanje testa
Priprema:
Prvo izrendajte čokoladu što sitnije kako bi se tokom mešenja lepo sjedinila sa ostalim sastojcima. Penasto umutite šećer, maslac/margarin i jaje. Dodajte sve ostale sastojke i umesite glatko testo. Upakujte ga u kesu i ostavite da se odmara u frižideru pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo debljine 5 mm. Modlicama secite željene oblike. Keks ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ga 12 minuta na 170 stepeni u zagrejanoj rerni.
Napomena:
Ukoliko volite slabije pečene keksiće, pecite ih 10 minuta. Ako želite da vaši keksići budu hrskavi i kada se ohlade, pecite ih 14 minuta.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.