Nugat/lešnik, mlečni ili neki drugi popularni krem, možete napraviti u kućnim uslovima. Na taj način, imate uticaj na kvalitet i izbor sastojaka.
Dosta recepata ćete naći na internetu, ali predlažem sledeći:
Sastojci:
75 g mlevenog lešnika, pečenog
75 g šećera u prahu
10 g vanilin šećera (ili 1 kašičica ekstrakta vanile)
50 g mleka u prahu
100 g crne čokolade
1 dl vode
1 dl slatke pavlake
Priprema:
Sjedinite šećer u prahu, vanilin šećer i mleveni lešnik. Sameljite u mlinu za kafu kako biste dobili prah. Izmešajte ga sa mlekom u prahu. Na nižoj temperaturi istopite čokoladu uz postepeno dodavanje vode.
Sada izmešajte suvu masu sa čokoladom. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Sačekajte 10-tak minuta da se smesa ohladi, potom je stavite u frižider na pola sata, okvirno. Sjedinite sa neumućenom slatkom pavlakom.
Nemojte mutiti mikserom već mešajte npr. viljuškom.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.