Praziluk koristim često, ali najviše ga volim u raznim pitama. Jedan od mojih predloga je ova brza i dijetalna pita.
Neophodni sastojci:
- 3 jajeta
- 10 punih kašika polubelog brašna, ne prepunih
- 2 dl jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 g sitnog sira
- 100 g praziluka
- prstohvat bibera
Priprema: Jaja, so, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo umutiti mikserom. Praziluk iseckati što sitnije i izmešati ga sa sirom i biberom, pa dodati u smesu koju ste prethodno umitili i izmešati.
Pleh za projice obložiti papirnim korpicama koje je potrebno nauljiti i posuti prezlama ili oštrim brašnom, pa sipati smesu. Pita nema ulje, pa će vam se zalepiti za papirne korpice ukoliko ih ne nauljite. Pitu možete peći i u običnom plehu. Peći na 170-200 stepeni oko 20 minuta.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.