Recept nedelje: Heljda sa šlagom

Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vam

Ostavite komentar


  1. Savrsen savet za heljdu u zrnu jer nisam znala kada vidim u samouslugama kesicu sa zrnima heljde kako da napravim od toga nesto i onda se uvek opredelim za ljuspice , e pa bas hvala za ovo. Koliko se secam u kesicama sam videla heljdu u zrnu koja je sirova , nije tostiranu a gde ima da se kupi tostirana , mozda nisam obratila paznju jer do danas nisam znala kako da je upotrebljavam pa sam prelazila preko nje ili domacica da je sama tostira , taj deo nisam shvatila u receptu ?.

  2. Na slici je sirova heljda a ne pržena. Sveže voće da bi bilo zdravo jede se eventualno sa drugim voćem, nikako sa žitaricama ili drugim namirnicama.

Ostavite komentar


Život

posna proja

Posna proja: Neizostavni deo posne (slavske) trpeze

Posna proja je jednostavno jelo koje može biti deo posnog (slavskog) predjela, ili pak dodatak drugim posnim jelima. Može se jesti samostalno, uz neki fin namaz, ili kao zamena za hleb, a priprema se brzo i jednostavno, pa za čas može biti na vašem stolu ukoliko vam se jede neko lagano posno pecivo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.