Život • 21.03.2025. 09:07
Recept nedelje: Heljda sa šlagom
Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vam
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.
Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.
Savrsen savet za heljdu u zrnu jer nisam znala kada vidim u samouslugama kesicu sa zrnima heljde kako da napravim od toga nesto i onda se uvek opredelim za ljuspice , e pa bas hvala za ovo. Koliko se secam u kesicama sam videla heljdu u zrnu koja je sirova , nije tostiranu a gde ima da se kupi tostirana , mozda nisam obratila paznju jer do danas nisam znala kako da je upotrebljavam pa sam prelazila preko nje ili domacica da je sama tostira , taj deo nisam shvatila u receptu ?.
Na slici je sirova heljda a ne pržena. Sveže voće da bi bilo zdravo jede se eventualno sa drugim voćem, nikako sa žitaricama ili drugim namirnicama.