Predstavljamo vam jedan od zanimljivih načina, kako da napravite ukusan i malo drugačiji hleb.
Neophodni sastojci:
200 g integralnog brašna
200 g brašna tip 500
3 g suvog kvasca
1 kašičica kurkume
1 kašičica šećera
1/2 kašičice morske soli
1/3 kašičice belog luka u prahu
1 kašika semena lana
2 dl mlake vode
2 kašike ulja
Priprema:
Izmešati sve sastojke osim vode i ulja. Napraviti udubljenje u sredini, sipati vodu i ulje, pa umesiti testo. Ostaviti tsto na toplom mestu da odstoji dok se ne udvostruči. Potom premesiti testo, napraviti loptu i staviti u podmazanu šerpu prečnika 20 cm. Zaseći hleb na nekoliko mesta i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Peći 25 minuta na 200 stepeni i 10 minuta na 150 stepeni.
Hleb izvaditi iz šerpe i ostaviti da se ohladi da rešetki za pečenje, potom ga seći oštrim nožem.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.