Recept nedelje: Humus i čorba 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Humus i čorba – za ručak ili večeru, zajedno ili odvojeno, kako vam se dopada… Veganski, vegetarijanski , postan obrok…

Humus i čorba sadrže naut (leblebije), to im je zajednički sastojak. O pripremi humusa sam pisala više puta, recept možete naći ovde. Možete ga začiniti kako vam se dopada. Sada sam dodala sok od limete, kikiriki puter i semenke pečenog suncokreta (pored tahinija).

A čorba je pripremljena na sledeći način.

Čorba/varivo, sastojci:

2 šargarepe

4-5 listova kelja

kriška ljubičastog kupusa

1 srednja glavica crnog luka

1 čen belog luka

4 kašike ovsenih pahuljica

1 mala konzerva leblebija

ulje po potrebi

so i biber po ukusu

Recept nedelje: Humus i čorba 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Čorba, priprema: Na vrelom ulju kratko propržite iseckanu šargarepu. Dodajte sve od povrća koje ste isekli na komade željene veličine (osim leblebija, njih ostavite za kraj). Sipajte oko 1/2 l vode, umešajte ovsene pahuljice i kuvajte desetak minuta. Sada sipajte leblebije zajedno sa tečnošću i dodajte još vode (u zavisnosti od toga da li želite ređu ili gušću čorbu/varivo).

Začinite po ukusu i kuvajte još pet minuta.

Prilikom služenja, u čorbu možete dodati sok od limuna ili limete.

Napomene: Za pripremu čorbe sam koristila raštan, ali s obzirom da ga nema uvek i svuda, kelj je odlična zamena. U suštini, u ovu čorbu možete dodati još neko povrće kao i začine.

Ukoliko postite, ovo je odlučan ručak za vas.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari