Recept nedelje: Jogurt sladoled 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Sladoled je poslastica popularna gotovo u svim godišnjim dobima, a posebno tokom letnjih meseci. Osvežava, hladi, a hranljiv je.

Može da zameni jedan obrok ili da bude užina. Kako god, retko ko ne voli sladoled. Nisam ljubitelj voćnih sladoleda, posebno ne onih kupovnih. Mlečno voćni, poput ovog, može da prođe. Sladoled pripremljen u kućnim uslovima je drugačiji od kupovnog – može se uticati na sastojke i ukuse. Recept koji sledi je vrlo jednostavan i brzo se priprema. „Akcija sladoled“ je nastala na Durmitoru. Voće koje sam koristila je potpuno prirodno/divlje – obrano na Durmitoru.Recept nedelje: Jogurt sladoled 2

Sastojci:

  • 300 g šlag krema od vanile;
  • 3 dl hladnog mleka;
  • 3 dl gustog jogurta (grčki tip);
  • 100 g šećera ili po ukusu;
  • 100 g šumskog voća;;
  • 2-3 lista sveže nane
  • 1 kašičica rendane limunove kore.

Priprema: Umutiti šlag krem sa mlekom i šećerom. Postepeno dodavati jogurt muteći smesu i dalje. Sladoled podeliti na dva dela. U jedan dodati izgnječeno šumsko voće, a u drugi limunovu koru i usitnjene listove nane. Sipati u činije i držati u zamrzivaču nekoliko sati. (Promešati nekoliko puta na pola sata ili sat.)

Prilikom služenja, sladoled dekorisati svežim šumskim voćem i listovima nane.

Po ukusu, možete dodati još šećera, u zavisnosti od toga koliko je šlag krem sladak. Takođe, na ovaj način možete pripremiti sladolede različitih ukusa. Možete dodati orašaste plodove, biskvit, čokoladu…

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari