Kakao krem, lešnik krem, mlečni krem… Da li ste nekada pravili krem u kućnim uslovima? Priprema je vrlo jednostavna, a ukuse birate sami.
Kakao krem, sastojci:
- 200 g šećera
- 50 g kakao praha (cca 4 kašike)
- 120 ml tople vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g mleka u prahu
Kakao krem, priprema:
Sjedinite šećer i kakao prah.
Postepeno sipajte vodu (oko pola količine) uz mešanje kako se ne bi napravile grudvice.
Stavite na ringlu i kratko prokuvajte uz mešanje (neka vri oko minut).
Sklonite sa ringle. Dodajte vanilin šećer i mleko u prahu.
Izmešajte i dodajte ostatak vode postepeno.
Sjedinite sve sastojke. mešanjem.
Količinu vode prilagodite željenoj gustini, ali uzmite u obzir da će se krem zgusnuti kada se ohladi.
Napomene:
Ovo je osnova, a ukuse možete birati.
Ja sam se sada odlučila za koricu pomorandže i cimet.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.