Recept nedelje: Knedle sa kajsijama i žutim sirom

Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vam

Ostavite komentar


  1. Bilo bi dobro jos objasniti sta je “ zuti sir“?! Kackavalj? To nije uibicajen termin.

  2. Razum to oštro brašno, ali kako to mislite da knedle ostanu za sutra?

  3. Naucite vec jednom razliku izedju „knedle“ I „gomboce“, prvo se stavlja u supu a drugo se pravi kao po gorepomenutom receptu.

    1. Kurjak
      04. avgusta 2018. u 10.32

      Naucite vec jednom razliku izedju „knedle“ I „gomboce“, prvo se stavlja u supu a drugo se pravi kao po gorepomenutom receptu.
      Mozda, gospodine u vasem kraju, u mom su i jedno i drugo knedle, a za izraz „gomboce“ sam cula tek u mojim zrelim godinama, od prijateljice iz Zrenjanina.

  4. Opet propagiranje neprirodne hrane – jaja i mleka, u ovom slučaju. Jaje je fetus pileta. Ko jede jaja, jede fetuse. Jaje koka izbacuje kroz isti kanal kroz koji vrši veliku nuždu, zato redovno i ima vidljive delove izmeta na ljusci. Jaja su puna holesterola koji izaziva srčana oboljenja. To i ne čudi, jer jaje treba da stvori celo jedno pile, dakle sa sve perjem, organima, kljunom, kandžama… zato je puno i štetnih zasićenih masti.

    Čovek je jedina vrsta koja pije mleko u odrasom dobu, i to mleko druge vrste! Koja je to logika? Mleko izaziva upale u organizmu, sadrži holesterol i opterećuje organe svojim metaboličkim nusproduktima poput uree i amonijaka.

    Umesto životinjskog mleka može se koristiti mleko od bilo badema, indijskog oraha ili običnog oraha. Isto važi za puter.

Ostavite komentar


Recepti

Naslovna strana

26. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.