Za mene je ovo najlepši i najjednostavniji biskvit praktičan za eksperimentisanje.
Pripremala sam ga sa raznim začinima i dodacima.
Sada nešto sezonski – kolač sa malinama.
Kolač sa malinama, sastojci:
- 4 jajeta
- 1,5 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 2 šolje brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 300 g malina
Kolač sa malinama, priprema:
Jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte sve ostale sastojke osim malina i lepo sjedinite/umutite.
Modlu za pečenje namastite i pospite brašnom (okvirnih dimenzija 20*30) ili modlu za mafine obložite papirnim korpicama.
Sipajte smesu, pa preko poređajte maline.
Kolač pecite u zagrejanoj rerno na 180 stepeni 25-30 minuta.
Dužina pečenja zavisi od veličine modle.
Napomene:
Možete koristiti veći pleh, tako ćete dobiti tanji kolač.
Količina malina zavisi od veličine pleha i od toga koliko malina želite da stavite.
U biskvit možete dodati začine po ukusu – koricu limuna, cimet, kardamom…
Ovaj kolač možete napraviti sa voćem po izboru ili kombinovati više vrsta voća.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.