Korpice su vrlo dekorativne, takođe i ukusne. Vrlo su zahvalne za pravljenje.
Možete ih puniti čime god želite, nema čekanja,nema sečenja… puniti čime god želite. Sada sam izabrala čokoladu i višnje.
Priprema je vrlo jednostavna pod uslovom da kupite korpice.
Korpice sa čokoladom i višnjama, sastojci:
- 24 keks korpice (kupljenje)
- 100 g crne čokolade
- 120 ml slatke pavlake
- 24 višnje iz slatkog, višnjevače ili zamrzivača
Korpice sa čokoladom i višnjama, priprema:
Čokoladu i pavlaku istopite na nižoj temperaturi. Po ukusu dodajte šećer. Prohladite krem, pa napunite korpice.
Za ove korpice je bila dovoljna po jedna kašičica krema. Utisnite po jednu višnju.
I to je sve!
Korpice možete dekorisati po želji. Ukoliko imate vremena, korpice možete napraviti od nekog testa za keks. Meni su domaće lepše, možete da utičete na ukus.
Ove kupljene su neutralne, ni slane ni slatke.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.