Krem od limuna (lemon curd) je prava delicija za ljubitelje limuna. Ima nežnu, pudingastu teksturu, ali u sebi ne sadrži puding.
Možete ga napraviti na više načina, predlažem sledeći.
Krem od limuna (lemon curd) sastojci:
3 jajeta
1 šolja šećera
rendana korica od jednog limuna
sok od dva limuna (oko pola šolje)
1 kesica vanilin šećera
100 g putera ili margarina
Priprema: Žicom umutite jaja i šećer, dodajte koricu i sok od limuna, izmešajte, sipajte u šerpicu i kuvajte na srednjoj temperaturi. Kada krem počne da se zgušnjava, dodajte vanilin šećer i puter/margarin. Mešajte/kuvajte dok se svi sastojci ne sjedine. I to je sve. Ohladite krem i koristite ga po potrebi.
Lemon curd se koristi kao nadev za voćni tart, za palačinke, torte, kolače…
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.