Znam da mnogi ne vole patlidžan. Ja ga obožavam i često ga pripremam.
Ova salata je jednostavna za pripremu, a ukusna. Probajte je.
Sastojci:
4 manja blanširana patlidžana (oko 1 kg)
2 kašike ajvara (recept za ajvar možete naći ovde)
1 kašika ulja po izboru
4 čena belog luka
1 vezica peršuna
1 kašičica morske soli
1-2 kašike sirćeta po izboru
ljuta paprika opciono.
*Koristila sam maslinovo ulje i balzamiko sirće.
Priprema:
Blanširani patlidžan iseckajte na kockice željene veličine. Dodajte sve ostale sastojke i izmešajte (beli luk isckajte kao i peršunov list). Salatu ostavite da odstoji oko pola sata pre služenja kako bi se sjedinili svi ukusi.
Patlidžan blanširam u slatko slanoj vodi. Na 1/2 vode dodam kašiku šećera i pola kašičice soli. Oljušten patlidžan i isečen uzdzuž na pola, spuštam u kipuću vodu.
Salatu možete dekorisati peršunovim listom, ajvarom i belim lukom, po želji.
Recept možete naći i na blogu http://domacicazavas.blogspot.rs/2015_09_01_archive.html?m=1
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.