Kukuruzna pita, projara ili kako god vam odgovara. Ovo je bilo po principu „eat smart“ tj. od sastojaka koji su bili na dohvat ruke.
Ništa novo i neviđeno, ali fino i ukusno. Začini – origano i biber u ovom slučaju nisu neophodni, ali ja ih volim. U ovakve pite i pitice često stavljam i mrvljenu ljutu papriku. Znači, možete da je začinite po ukusu.
Kukuruzna pita, sastojci:
- 3 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja kukuruznog griza
- 1/2 šolje običnog pšeničnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g paprike u pavlaci
- 100 g čvršćeg sira
- 100 g zelenog dela praziluka
- 1 ravna kašičica soli (ili po ukusu)
- mleveni biber, origao (opciono)
Kukuruzna pita, priprema:
Umutite jaja, ulje i jogurt. Dodajte kukuruzni griz, brašno i prašak za pecivo.
Sjedinite sve sastojke, pa dodajte iseckanu papriku (zajedno sa pavlakom), izmrvljeni sir i sitnije iseckan praziluk.
Začinite po ukusu – origano, biber… (može i ne mora).
Pleh okvirnih dimenzija 25*30 obložite papirom za pečenje ili namastite i pospite brašnom, sipajte smesu, poravnajte i stavite u hladnu rernu.
Rernu uključite na 200 stepeni i pecite oko pola sata od momenta kada se rerna zagreje.
Napomene:
Što se tiče ovog jela, nemam neke posebne savete, sve je jasno i jednostavno.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.