Recept nedelje: Medeno srce kolačići 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

I eto tako… Još jedan kolač koji inače pripremam. Sada sa manjim izmenama i u drugom obliku.

Sastojci za testo:

  • 3 jajeta;
  • 1 šolja šećera;
  • 1 šolja jogurta;
  • 2 šolje brašna;
  • 2/3 šolje ulja;
  • 1 kašika meda;
  • 1 kašičica cimeta;
  • 1 kesica začina za medenjake (ukoliko začin ne sadrži prašak za pecivo, dodati 1 kašičicu).

Sastojci za punjenje:Recept nedelje: Medeno srce kolačići 2

  • 150 g pekmeza od kajsije;
  • 10 g gustina;
  • 1 dl vode;
  • 10 g vanilin šećera;

Glazura:

  • 100 g čokolade;
  • 3 kašike vode;
  • 1 kašičica margarina ili maslaca.

Priprema:

Za testo umutite sve navedene sastojke (sipajte sve u posudu i mutite nekoliko minuta dok smesa ne postane glatka).

Pleh za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte testo do 2/3 korpice.

Ova količina testa je dovoljna za 16 kolača. Pecite ih 15 minuta na 150 stepeni i 10 minuta na 200 stepeni.

Prohlađene mafine izdubite kašičicom ili nožićem i napunite mlakim sosom koji ćete pripremiti tako što ćete sjediniti vodu i gustim, potom ćete dodati pekmez i vanilin šećer i kuvati nekoliko minuta od momenta kada sos provri. Prohladite ga mešanjem.

Glazuru pripremite na uobičajeni način i poprskajte ili prelijte kolačiće.

Dekorišite ih po želji. Ja sam ih dekorisala komadićima čokolade i gumenim bombonama u obliku srca.

Ukus ovih kolača podseća na medeno srce, ali naziv mu nisam dala zbog toga već zbog dekoracije.

Napomena: ovaj kolače se može jesti mlak, ne morate da čekate da odstoji.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari