Da li volite višnje? Šta pripremate od njih? Evo jednog interesantnog recepta za tople dane.
Sastojci:
- 600 g višanja
- 3 kašike šećera
- 2 pudinga sa ukusom malina ili 80 g gustina
- 2,5 dl vode
- 150 g šlaga u prahu
- 150 ml hladne gazirane vode
Priprema:
Višnje i šećer stavite u šerpicu i kuvajte oko 3 minuta od momenta vrenja.
Puding razmutite u vodi, sipajte u višnje i kuvajte oko pet minuta na nižoj temperaturi.
Ohladite puding sa višnjama na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru oko sat vremena.
Umutite šlag sa gaziranom vodom.
U puding dodajte šlag postepeno i mutite mikserom.
Sipajte u ćinijice, dekorišite po želji i poslužite.
Napomene:
Možete koristiti bobičasto voće po izboru ili kombinovati više vrsta.
Količinu šećera prilagodite vrsti voća i ukusu.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.