Ili mediteranska musaka. Kako god. U pitanju je musaka vrlo jednostavna za pripremu koja nema puno sastojaka.
Patlidžan, mocarela, jaja, kapari i paradajz. Ova musaka se može jesti i topla i hladna. Meni je lepša kada je hladna.
Sastojci:
800 g patlidžana
150 g rendane mocarele
2 jajeta
1 dl soka od paradajza
po ukusu: so, biber, origano, mrvljeni bosiljak
po potrebi: čeri paradajz, kapari, ulje i prezle
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh prečnika oko 27 cm premažite uljem i pospite prezlama. Patlidžan isecite kriške ili kolutove (debljine oko 1 cm) i posolite. Poređajte ga u pleh i poprskajte uljem.
Pecite 15-tak minuta. Umutite jaja i sok od paradajza. Dodajte rendanu mocarelu i začinite po ukusu. Prelijte preko musake, dodajte čeri paradajz i kapare. Pecite još 15 minuta.
Ukoliko ne volite kapare, možete ih eliminisati. Prilikom služenja, musaku možete dekorisati listovima bosiljka ili nane. Preporučujem da je služite sa paradajz salatom.
Ova musaka se može svrstati u kategoriju: Brzinski ručak ili ručak na brzinu. Ali i u kategoriju: Mediteranska kuhinja. Takođe, ovo je vegetarijanski recept.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.