Ovako pripremljene palačinke možete služiti kao toplo predjelo, ali i kao glavno jelo uz prilog od povrća i salatu.
Neophodni sastojci (za 4 palačinke prečnika oko 10 cm):
100 g kuvanog krompira
1 struk mladog luka (sitno iseckan)
1 jaje
2 kašičice brašna
3 kašike mleka
po ukusu: so, biber, kari.
po potrebi ulje za prženje
Priprema: Krompir izgnječiti, pa dodati sve ostale navedene sastojke i dobro izmešati. Smesa je gušća nego za obične palačinke.Tiganj sa nelepljivom podlogom premazati uljem i zagrejati, pa sipati smesu. Kašikom oblikovati palačinke. Pržiti ih na srednjoj temperaturi po nekoliko minuta sa jedne i druge strane-dok ne porumene.
Ovog puta služila sam ih uz spanać.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.