Paprike možete puniti sa raznim filovima. Ovo je jedan vrlo jednostavan način pripreme.
U pitanju je veganska, posna, varijanta, ali podrazumeva se da paprike s karfiolom možete obogatiti i nekim mesnim dodakom. Pustite mašti na volju i uživajte pripremajući ovaj specijalitet.
Paprike s karfiolom, sastojci:
3-4 kašike ulja
1 glavica crnog luka
1 manja glavica karfiola, oko 500 g
1 šoljica pirinča
1 čen belog luka
3-4 grančice peršunovog lista
začini: so, biber, mrvljena ljuta paprika…
12-14 srednjih paprika
Priprema: Sitno iseckan crni luk pržite na vrelom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte pirinač i šoljicu vode. Smanjite temperaturu. Karfiol izrendajte ili iseckajte što sitnije i dodajte u pirinač. Dinstajte u poklopljenoj šerpi uz postepeno dodavanje vode dok karfiol i piinač delimično ne omekšaju.
Na kraju dodajte beli luk i začinite po ukusu. Napunite paprike i premažite ih uljem. Sipajte šoljicu vode i pokrijte posudu za pečenje (poklopcem, folijom…). Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Pred kraja pečenja, skinite poklopac da paprike porumene.
Recept sam kreirala ssvim slučajno, kao i većinu ostalih. Velikoj većini se dopao ovaj specijalitet.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.