Još uvek ima svežih paprika. Da li su prave ili krive, nije bitno. Najvažnije je da su sveže i zdrave. Za pripremu ovog posnog jela možete koristiti paprike bilo koje boje. Ja sam se odlučila za crvene.
Sastojci:
- 5 srednjih paprika
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 4 veća krompira
- 3-4 kašike ulja
- 1 kašičica morske soli
- 2-3 prstohvata bibera
Priprema:
Crni luk, sitno iseckan, pržiti na srednjoj tmperaturi dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Dodati rendani krompir i šargarepu.
Dinstati na nižoj temperaturi dok krompir ne postane staklast.
Začiniti.
Paprike iseći na pola, očistiti i puniti smesom od krompira.
Ređati ih u blago nauljen pleh.
Po krompiru možete poređati komade paprika.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Prilikom služenja, paprike možete dekorisati peršunovim listom ili rukolom.
Ove paprike su posne, vegetarijanske i veganske.
Ali ukoliko želite da vaše jelo bude mrsno, dodajte malo slanine.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.