Pretpostavljam da ne postoji osoba koja nije pravila paprike punjene sirom, na ovaj ili onaj način. Neko ih prži, neko peče u rerni…
Nisam ljubitelj belog sira, osim u pečenom obliku, ali ako sir nije dominantan. Kada smo bile male, mlađe, dok svi živei zajedno, kada su se spremale ovakve paprike, znalo se – moje sestre jedu sir, a ja paprike.
Kada pripremam paprike sa sirom, sečem ih na pola i stavljam manje sira kako bi ukus paprike bio dominantan i pečem ih u rerni. Što se količina tiče, ne možete da pogrešite – više jaja manje sira i obrnuto.
Sastojci:
- 200 g sira po izboru
- 2 jajeta
- so po ukusu
- malo ulja
- 3-4 paprike
Priprema:
Sjedinite sir i jaja i posolite po ukusu, ako sir nije dovoljno slan. Paprike isecite na pola i očistite od semenki. Sa dođe strane ih premažite uljem. U svaku polovinu paprike stavite željenu količinu nadeva od sira.
Pecite ih u zagrejanoj rreni na 200-220 stepeni oko 20 minuta. Paprike sa sirom sam pekla zajedno sa tikvicama iz rerne. Pored ova dva jela , napravila sam i low carb slanu i slatku pitu. Ovo je bilo pražnjene frižidera i čišćenje kuhinje.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.